ACTUEEL

PvdA verwerpt complete begroting VWS

De Tweede Kamer-fractie van de PvdA verwerpt de volledige begroting van minister Schippers van Volksgezondheid. De partij protesteert hiermee tegen de wijze waarop de minister bezuinigingen in de zorg vorm geeft, zo meldt dagblad Trouw.

De PvdA vindt dat minister Schippers rekent met niet-betrouwbare cijfers. Ook zijn de sociaal-democraten ontstemd over het feit dat de minister bij de behandeling van haar begroting alle wijzigingsvoorstellen die van de PvdA kwamen verwierp.

Signaal

Met haar ´njet´ stelt de PvdA zich zelfs radicaler op dan de SP. "Door tegen de hele begroting te stemmen, zou je alle uitgaven blokkeren. Maar iedereen weet hoe wij over het beleid van deze minister denken. Wij waarderen het overigens wel dat de PvdA zo'n signaal afgeeft", zegt SP-Kamerlid Renske Leijten in dagblad Trouw.

Drijfzand

Ook GroenLinks zal voor de begroting stemmen zegt Kamerlid Linda Voortman. 'Je praat over 63 miljard. Dat gaat deels ook naar goede dingen'. Het gebeurt maar zelden dat een politieke partij tegen een complete begroting stemt. Door tegen te stemmen, stemt een partij ook tegen noodzakelijke uitgaven in bijvoorbeeld de ziekenhuiszorg en ouderenzorg. Maar vindt PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen: 'Dit beleid is op drijfzand gebaseerd'. Volgens de partij is de burger uiteindelijk de dupe van de plannen van Schippers en stemt de partij daarom tegen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

20 december 2011

Is de systematiek van rekenen nu veel anders tov het vorige kabinet mét de PvdA? En was de PvdA toen ook zo kritisch?

Top