ACTUEEL

Veldhuijzen belooft beknelde budgethouder hulp

Als mensen tussen wal en schip vallen door de veranderingen in het persoonsgebonden budget (pgb), is staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid bereid een oplossing te zoeken.

De bewindsvrouw zei donderdag in de Tweede Kamer dat ze vasthoudt aan haar beleid. Maar als het nodig blijkt, is ze wel bereid de nieuwe vergoedingsregeling open te stellen voor groepen die er nu niet voor in aanmerking komen. Het kabinet grijpt in bij het pgb waarmee nu zo'n 130.000 chronisch zieken en gehandicapten hun zorg regelen, om in 2015 een overschrijding van 700 miljoen euro te voorkomen.

Vergoedingsregeling

De oppositie houdt zorgen en vragen over de aanpassingen die in januari ingaan. De staatssecretaris verwacht niet dat er veel nieuwe groepen bijkomen voor de vergoedingsregeling, waarvoor ze in 2012 50 miljoen euro heeft.  Mensen met een dwarslaesie die minder dan 10 uur zorg nodig hebben, vallen buiten de nieuwe regeling. Maar zegt Veldhuijzen: “Als ze elke keer te laat op hun werk komen omdat de hulp te laat komt, dan komen ze binnen de vergoedingsregeling, want die is daar voor.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top