ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Westfriesgasthuis stapt op

Bestuursvoorzitter Jeroen Kreuger van het Westfriesgasthuis in Hoorn stapt op. De oorzaak hiervan is volgens het ziekenhuis een verschil van inzicht met de raad van toezicht over de invulling van zijn taak.

Kreuger is slechts een klein jaar in functie geweest als bestuursvoorzitter van het Westfriesgasthuis. Kreuger werd binnen gehaald als opvolger van interim-bestuurder Fred Plukker. Plukker stond ruim een jaar aan het roer, nadat bestuursvoorzitter Patrick Edgar in oktober 2009 voortijdig moest vertrekken na een verschil van inzicht met de raad van toezicht.

Continuïteit

De raad van toezicht zegt het vertrek van Kreuger in een persbericht te betreuren, maar respecteert diens besluit. “Uiteraard spant de raad van toezicht zich in om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen”, aldus de raad van toezicht bij monde van voorzitter Peter Wiggers. “Ondertussen kunnen patiënten van het Westfriesgasthuis als altijd rekenen op de deskundigheid en zorg van onze specialisten en verplegend personeel.”

 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

25 december 2011

Ondanks falende raden van toezicht en bestuurders gaat het werk gelukkig 'gewoon' door!

Anoniem

29 december 2011

Als de RvT steeds "verschil van inzichten" heeft met de RvB die ze zelf benoemd, moeten ze maar overwegen om een lid van de RvT maar te benoemen als RvB.
Als de minister van binnenlandse zaken de baas kan worden bij de RvS kan alles dus in dit corrupt land.

aQWTkomn

7 maart 2012

zegt:Ik vond het een boeiende einlzg over de fascinatie van het bouwen van een nieuwe stad als Lelystad en het idee van de spontane stad. Als inwoner van Lelystad (sinds 1,5 jaar) merk ik dat er de laatste tijd een forse investering gaande is binnen de stad. Ik denk juist niet dat Lelystad zich te spontaan ontwikkeld. Het hoort volgens mij bij het rijpen' van de stad. Lelystad wil een volwassen stad worden en daar is die spontaniteit van groot belang. Keerzijde is de vraag of bijvoorbeeld de huidige herontwikkeling van het slechts 30 jaar oude centrum (stedenbouwkundig) duurzaam is.

JZkAHfqFtYmLmdNcQDX

10 maart 2012

e4jYXS , [url=http://kxdzpplrpcgb.com/]kxdzpplrpcgb[/url], [link=http://nhotdnkzvupt.com/]nhotdnkzvupt[/link], http://zhvhxiazruip.com/

Top