ACTUEEL

CZ vernieuwt raad van commissarissen

Zorgverzekeraar CZ heeft haar raad van commissarissen vernieuwd. Per 1 januari 2012 zijn drie nieuwe commissarissen benoemd en twee zijn er teruggetreden.

Nieuw zijn Pauline Meurs, Henk Raué en Charles Estourgie. Afgetreden zijn mevrouw C.F.M. Nijsen en de heer J.P.F.M. Rietbergen.

Meurs is hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit en lid van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Zij is daarnaast onder andere voorzitter van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.


Raué is Chairman van de Delta Lloyd Pensioenfondsen en commissaris van de NewPEL Group. Hij was tot 1 april 2011 lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd N.V.  

Estourgie is partner bij Evaluation Capital Management B.V., een onafhankelijke vermogensbeheerder.

Bestuursvoorzitter Wim van der Meeren: "We zijn ingenomen met de benoeming van deze drie nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Zij brengen een uiterst omvangrijk netwerk mee en beschikken tevens over relevante werkervaring. Dit zal CZ bij haar ambitie via scherpe zorginkoop te sturen op kwaliteit van de zorg, in de komende jaren zeer van pas komen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top