Reader Interactions

Reacties 3

 1. Hygieia Consultants

  Voorzitster NZA laat zien dat ze over te weinig kennis beschikt. MSB’s en daarvoor de stafmaatschappen vallen al jaren onder budgetten die in de regel niet kunnen worden overschreden. Verder is loondienst duurder dan vrije vestiging en loon kan niet worden vergeleken met omzet. En gelijkgerichtheid zou andersom moeten worden bekeken. Het ziekenhuis us er viir de patiënten en de dokters. Niet voor de belangen van de managers en de directie. Wel zouden de inkomens van deze groepen prestatie en kwaliteit gebonden moeten zijn aaan de gelijkgerichtheid met de patiënten en de medici. Nu blijft het een pool van blablahs die meer politiek en inkomens gericht zijn. Pak de kosten echt aan. Dat zijn niet de dokters maar de onverantwoorde fusietrajecten en veel te hoge personeelskosten als gevolg van het ontbreken bij de directies van zicht op de werkvloer en geen adequaat HRM beleid.

  Peter de Leede Hygieia Consultant

 2. Robert Kreis

  Voortreffelijk artikel van Anton Maes.
  Het is wanhopig om te moeten constateren hoe weinig begrip organisaties zoals VWS en NZa hebben over de werkelijke oorzaken van de uit de hand lopende zorgkosten. Nederland behoort tot de landen met de laagste patientgebonden kosten. In loondienst nemen van medisch specialisten lost dus niets op. Of dienen dit soort voorstellen zoals Value Based Healthcare, loondienst, opheffen regionale ziekenhuizen etc etc, alleen maar om de werkelijke oorzaken te verhullen?

 3. vdbcp

  Complimenten voor de schrijver van dit artikel, Anton Maes. Zorgelijk dat de voorzitter van een belangrijk orgaan als de NZA de feiten niet kent en toch een oordeel velt. Daarmee bewijst zij de NZA een slechte dienst. De huidige bestuursvoorzitter van het LUMC Prof, Douwe Biesma publiceerde in 2015 het boekje ‘De medisch specialist is (g)een alleskunner’ Aanrader voor ieder die de nuance zoekt in de discussie over specialisten en hun financiele positie. Ede, Jan van der Beek