magazine
magazine

Reader Interactions

Reacties 6

Comments

 1. Olaf Wijman

  Dit is dus het Zilveren Kruis van Georgette Fijneman > Drie ernstig zieke patiënten uit de huisartsenpraktijk van Loet Birker konden afgelopen maanden niet sterven in de hospice in het Brabantse dorp Dongen. Niet omdat er geen plek was, maar omdat hun zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met de plaatselijke hospice.

  “Wij verwijzen met enige regelmaat mensen in de laatste fase van hun leven naar een hospice om daar rustig te sterven”, zegt Birker. Maar grote zorgverzekeraars als VGZ en Zilveren Kruis, waar veel Dongenaren verzekerd zijn, steken daar volgens de huisarts een stokje voor.

 2. Peter Koopman

  Econome Fijneman spreekt als verzekeraar en streeft naar een “integrale visie”. Zorg moet conform IZA meer preventie en welzijn integreren. Ze wordt een werklustige manager genoemd en kijkt vooral vooruit, want het moet anders! Met financiële druk wil ze zorgverleners dwingen. Waarschijnlijk mogen we haar niet kwalijk nemen dat ze vooral de positie van haar verzekeringsbedrijf optimaliseert en daarmee een prachtige toekomst mag verwachten. Vanuit de huidige praktijk met flinke knelpunten in oa de ouderenzorg, verpleeghuiszorg, wijkverpleging, GGZ, rechtvaardige honorering verpleegkundigen enz. enz. vernemen we een andere realiteit, die haaks staat op de “blijde boodschap” die hier werd vernomen. Neen, met deze bestuurders en hun vergezichten ontstaat geen passend implementatieklimaat voor toepassing van meer passende zorg voor de individuele gezondheid van Nederlandse Burgers. Daarom moet de positie van de huidige zorgverzekeraars passend getoetst gaan worden door komende regeringen.

  • Olaf Wijman

   Helemaal mee eens. Fijneman gaat zeker het verschil niet maken (kan beter iets anders gaan doen) maar wordt bevestigd in haar denken door onze 2 gelukkig demissionaire incompetente zorgministers Helder en Kuipers.

 3. Schuiringa

  Fijneman.
  Nog meer geld naar administratie.
  Nog meer geld weg uit care en cure.
  Nog meer geld naar niet medici.

  Voor de duidelijkheid. De patient wil door de zorgverlener snel en goed geholpen worden. Niet nog meer administratie. Zorgverleners lopen gillend weg uit de zorg,

  De zorgverzekeraars zijn de olifant in de kamer. Opheffen,
  Uitbetaalkantoor (Rucb) en vaste tarieven,
  Weg met de marktwerking,

  Zorg is samenwerken en vertrouwen.

 4. GKMitrasing

  Mogen we in de huisartsenzorg ook allemaal van de zorgverzekeraar een kwartiertje hersteltijd na 45 minuten werken? Of moeten we nog slimmer werken?