• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Esther

  Imminkhoeve stelt bedden
  beschikbaar voor
  ziekenhuispatiënten

  Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve biedt ruimte aan zorgbehoevenden die door het coronavirus niet in het ziekenhuis terecht kunnen.
  Oplossing voor tekort
  Sinds het coronavirus is er in ziekenhuizen en zorginstellingen weinig ruimte voor patiënten die moeten herstellen van bijvoorbeeld een ongeluk of operatie. De ziekenhuisbedden en capaciteiten zijn nu belangrijk voor patiënten die het coronavirus hebben. Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve heeft te maken met veel annuleringen door de maatregelen ten gevolge van het coronavirus. Het hotel heeft de faciliteiten en ruimte om mensen op te vangen en biedt zorginstellingen de gelegenheid om eigen zorg aan te bieden. Directeur van Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve: “We hebben dertig bedden beschikbaar voor ziekenhuispatiënten, ook geschikt voor twee personen. Ons hotel is volledig toegankelijk en we hebben een goed uitgerust zorgsysteem die we kunnen inzetten.”
  Problemen in zorgsysteem
  Huisartsen ervaren problemen om hun patiënten de behandeling te geven die ze nodig hebben. Patiënten kunnen vaak niet naar huis omdat ze nog niet zelfredzaam zijn. Het huidige zorgsysteem levert nu problemen op ten tijde van crisis. Het is belangrijk dat zorgverzekeraars zich flexibel opstellen en denken aan creatieve oplossingen zoals het onderbrengen van patiënten bij zorghotels waar eveneens faciliteiten en bedden zijn.
  Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve
  Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve is gelegen nabij Zwolle en Ommen.

  De accommodatie biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een zorgvakantie, te herstellen en te werken aan een gezonde leefstijl. Imminkhoeve werkt samen met tal van partners met een specialisatie in de zorg om gasten optimaal te voorzien. De rustige en groene omgeving van het Vechtdal komt ten goede van de revaliderende patiënten.
  —————————————————————————————————————————— Noot voor de redactie:
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van der Kooij, e.vanderkooij@imminkhoeve.nl.
  06-41332556