• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

  1. Peter Koopman

    Regie is “spelverdelen”. Bij A-besmettelijke ziekten dient er een topdown noodwettelijke grondslag niet alleen beschikbaar, maar ook uitgevoerd kunnen worden. Niet via nog te maken beleid door vws ambtenaren en versplinterde uitvoering door 25 Veiligheidsregio’s. Het vorderen van plaats in voorzieningen en beschikbaar stellen van middelen behoort deel van dit altijd beschikbaar programma te staan. Uitvoering niet door beleidsadviseurs, maar door erkend inhoudelijk en logistiek professionals op dit gebied. Dus dit zou steeds geactualiseerd moeten worden en klaar liggen voor het geval dat. Daarbij geen “gebabbel” meer in politiek en pers. Het besluit tot inzet van dit programma op basis van een democratische procedure ( die echter versneld moet kunnen worden ).

  2. van den oever

    ai ai, dit doet het goed in verkiezingstijd maar is oh zo weinig genuanceerd. Marktwerking is een complex begrip; zowieso zijn er in de zorg drie markten, politici halen ze vaak door elkaar: hebben we het over keuzevrijheid van zorgverzekeraars, zorgcontractering of vrije dokterkeuze van burgers? En hebben we wel volledige marktwerking of juist meer een toch best wel evenwichtig model van markt en overheid. En bedenk ook wat de markt wel veel beter kan dan VWS, zoals bijvoorbeeld wachtlijsten oplossen, klantkeuzes bieden en zorg-innovaties stimuleren. oppassen, minister, met zulke makkelijk uitspraken.

  3. Freek Korver

    Wel erg makkelijk dergelijke uitspraken, zonder verdere onderbouwing of analyse. Alsof wij de afgelopen periode niet genoeg hebben gezien dat de overheid toch niet zo goed functioneert als onze politici het eigenlijk zien. Daarnaast kan je toch niet zeggen dat daar waar de overheid wel haar positie heeft , te weten testen en vaccineren, wat niet goed loopt (understatement), dit komt door de marktwerking in de zorg. Misschien geldt hier het adagium voor de Jonge, schoenmaker blijf bij je leest.