• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Harro Labrujere

    Net zoals op veel andere plekken in het land, lees ik de behoefte aan minder wachtlijsten, hogere kwaliteit en minder uithuisplaatsingen. Prima natuurlijk, maar hoe realiseer je dat? Als ik het goed begrijp is het Friese idee om aanbieders te beperken en meer te sturen op KPI’s. Oei, dat is ook al veel geprobeerd en heeft ook weinig opgeleverd. Ik zou nog wat verder denken; tijd voor werkelijke herbezinning relatie inwoner, overheid, aanbieders. Van contractueel naar relationeel, zoals Gert Schout dan zegt, zie ook plan Midden-Groningen.

  2. Hans van Rooij

    Focus op het echte probleem. Zoals in de hele zorg ontbreekt het ook in de jeugdzorg aan goede integrale bedrijfsvoering. Elke zorgaanbieder focust op het product dat hij/zij aanbiedt en niet op de integrale behoefte van de cliënt. Door voor elke cliënt een multidisciplinair team samen te stellen dat vanuit één gezamenlijk behandelplan werkt krijgt de cliënt op het juiste moment de juiste zorg. Dat wordt ondersteund door een ‘zaaksysteem’ dat het mogelijk maakt voor elke cliënt zijn of haar persoonlijke gezondheidsreis samen te stellen en de interventionisten verbindt. De opdrachtgever heeft dashboards waarmee KPI’s gevolgd kunnen worden. Blueriq heeft daarvoor het concept van de Gezondheidsmonitor ontwikkelt.