• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Dirk ten Brinke

    De problemen bij de Gelre Ziekenhuizen en daar genomen besluiten, laten zien welke kwetsbaarheid ook bij andere regionale ziekenhuizen aan de orde is of komt. Zo ook de Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland in Doetinchem en Beatrix in Winterswijk . Het Beatrix Ziekenhuis leunt nu al op de Enschedese ziekenhuizen en Slingeland heeft grote moeite om de noodzakelijke nieuwbouw tot stand te brengen. Komen de zelfstandige uitvoering van basisfuncties als SEH en Verloskunde hier op dezelfde wijze onder druk te staan? Het samenbrengen van beide kleine ziekenhuizen op een centrale plek in de regio, kan die kwetsbaarheid wegnemen. Dit plan strandde eerder op lokale belangen en standpunten van lokale stakeholders. Indien we de toegankelijkheid van (spoed-) zorg voor de inwoners van de Achterhoek ook in de toekomst willen garanderen, is het een goede gedachte die samenwerking voor dit doel te hervatten.

    • Kees V

      Helaas zitten er onwetende politiek gedreven raadsleden buj de gemeentes en te grote ego,s in medischstafbesturen en RvB om in de Achterhoek toegankelijke zorg te waarborgen. een ZKH in Varsseveld zou de oplossing kunnen zijn.