• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Arne van Oranje

  Bij een GGZ instelling waar ik jaren de zorginkoop voor gedaan heb ging VGZ altijd standaard 20% onder het geoffreerde zorgaanbod zitten. Hier waren ik en de bestuurders van de GGZ instelling in 2015 zo zat van dat we toen gewoon 20% op ons berekende zorgaanbod gedaan hebben, hierop explodeerde VGZ als door een wesp gestoken. We kwamen met VGZ niet tot een goed budget en toen hebben we besloten geen contract aan te gaan.
  Beste beslissing die deze bestuurders ooit gedaan hebben. Veel meer vrijheid en je hoeft de mensen die hulp zoeken niet te discrimineren op de zorgverzekeraar die ze vele maanden daarvoor gekozen hebben.

 2. hanskrober

  Wat me verbaasd is hoe vaak patiënten de dupe worden van een niet goed functionerend ‘regelcircus’ . Hier zouden verstandige mensen – die zich realiseren dat het uiteindelijk toch altijd om patiënten gaat – toch met elkaar uit moeten komen.

  • Alberts

   Je kunt er niet uit komen als de machtige zorgverzekeraar de hand op de knip houdt. Geen geld is geen zorg. Wat mij verbaast is dat patiënten niet massaal in opstand komen.