• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Frank Conijn

  “Het is niet duidelijk in hoeverre de daling van het aantal positieve tests verband houdt met de vakantieperiode.”
  .
  FC: Natuurlijk houdt die daar wel verband mee. Men is massaal op vakantie naar het buitenland gegaan. De vliegtuigen en treinen zitten allemaal vol, en de vakantiefiles op de snelwegen zijn langer/frequenter dan ooit.
  .
  Ik ben absoluut niet anti-kabinet, anti-overheid of zelfs maar anti-RIVM, maar het laatste diskwalificeert zichzelf enorm met de geciteerde stelling.
  .
  Gelukkig daalt ook het aantal ziekenhuisopnames, doordat veel 60-plussers hun herhaalprik hebben gehaald. Maar die najaarsbesmettingsgolf gaat er komen, doordat men elkaar op vakantie besmet. Dus de herhaalprik zou standaardbeleid moeten worden. Alle risicogroepen, inclusief 60-minners met een hoge BMI, zouden dringend *aangeraden* moeten worden hem om de 6 maanden te halen.
  .
  En alle overige volwassenen zouden dringend *verzocht* moeten worden hetzelfde te doen. Gevaccineerden kunnen nog wel besmet raken maar verspreiden het dan veel minder. En dat is belangrijk, want des te minder verspreiding, des te minder nieuwe varianten zullen ontstaan.

  • Frank Conijn

   Verder is een bevolkingsbrede zesmaandelijkse herhaalprik ook goed voor het ziekteverzuim. Dat is nu nog steeds sky-high door covid. Dus ook de werkgevers zouden hun werknemers dringend moeten aanraden resp. verzoeken om de zes maanden een herhaalprik te halen.
   .
   Het is vervelend dat er nog geen langer werkend vaccin is, maar daar wordt wel naar gezocht.