Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. zorg

    De vraag is bij (herhaling) wie heeft dit virus vastgesteld . En vooral met welke testmethode ? Ook wat is het behandel traject geweest voordat er werd doorverwezen? En hoe zien deze onderzoeken er uit om te stellen dat mensen met genoemde kwalen op hun zestigste twee keer zoveel risico loopt om met Covid in het ziekenhuis te belanden ?
    In de nu ruim 15 maanden durende berichtgeving van diverse wetenschappers zoals: emeritus hoogleraar experimentele immunologie en biochemie Pierre Capel, Carla Peeters , prof. dr. Wim vanden Berghe, en prof. dr. Mattias Desmet. Deze heeft toch een heldere uiteenzetting gegeven over onnauwkeurigheid van de (de nog steeds gebruikt??) huidige RT-qPCR testbeleid . Bovendien is het zo dat deze test wereldwijd beschouwd wordt als goede standaard voor Sars -COV-2 ,NIET zonder validiteitsproblemen is. De test differentieert bijvoorbeeld niet tussen RNA (ribonucleïnezuur) dat afkomstig is van een oude infectie ,en een virus dat in staat is een infectie te veroorzaken? . Zonder aanvullende diagnostiek bestaat het risico dat mensen onterecht de stress van het besmet-zijn ervaren terwijl ze dat helemaal niet zijn. Zowel Centers for Disease Control and Prevention (CDC) U.S Food and Drug Administration (FDA) en de bijsluiter van de test zelf (Roche Tib-Molbiol) schrijven dat het aantonen van viraal RNA van SARS-COV-2 met RT-qPCR-test niet betekend dat het virus ook de oorzaak is van de klinische symptomen ( 4-6). Anders gezegd : de test kan geenzins uitsluiten dat andere virussen of bacteriën (mede) de oorzaak kunnen zijn van de ziektesymptomen. Zo werd in de laatste elf weken, ondanks een sterke stijging van het aantal positieve testen van SARS-COV-2 die gemeten worden in de landelijke teststraten ,hoofdzakelijk het rhinovirus aangetoond in de monsters die huisartsen hebben afgenomen van personen met acute luchtweginfecties en geanalyseerd zijn in de referentielaboratoria. kortom Testresultaten zijn vaak onbetrouwbaar. Er wordt geadviseerd alleen positief af te lezen wanneer de Ct waarde lager is dan 24. Waarden tussen 24-35 worden gezien als grijs gebied .Bij hogere Ct waarden wordt de test als minder betrouwbaar gedefinieerd . Minder en beter testen voorkomt onnodige schade in welzijn en economie. Aldus een deel van de deze genoemde methodiek door deze wetenschappers. Het is daarom opnieuw de vraag hoe zijn deze onderzoeken opgezet en met welke criteria is Covid bepaald ???