• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. e.kersten@altrecht.nl

  De ¨onbekende¨ leverancier is wel bekend; ChipSoft. Duidelijk geval van zakkenvullen. Ik vraag mij af of dit bedrijf enig besef heeft dat het zijn zakken vult met gemeenschapsgeld. Zonder enige scrupules. Ik zou ook graag zien dat de overheid de lijn van maximaliseren van winsten die gemaakt worden in de ICT branche voor Ziekenhuizen en instellingen nou eens eindelijk reguleert en plafonds instelt m.n. voor monopolistische leveranciers en ¨lock-in¨ leveranciers zoals ChipSoft en ook Microsoft (toevallig allebei -soft??)……..

 2. GerardFreriks

  Twee opties zijn er om aan de exorbitante winstmarges wat te doen.
  Deze marges zijn mogelijk bij een niet werkende markt. Bij monopolisme dus, Vendor Lock-in als gevolg.
  Optie 1: zoals voor gesteld: het omlaag dwingen door de ACM van de winstmarge tot bv 10%
  Optie 2: Het bij wet opleggen dat ziekenhuizen gebruik maken van Ziekenhuis Informatie Systemen (ZIS’en) die voldoen aan de Europese (en ISO) norm EN13606 (openEHR). De Wet Elektronische Gegegvensuitwisseling in de Zorg (WEGiZ) kan dat. Het zeer grote voordeel wordt dat ZIS’sen open worden. Alle informatie in het ZIS wordt meteen volledig opvraagbaar. Vendor lock-in is dan verledentijd.