• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Frank Conijn

  De ziekenhuiscovidbedden worden bijna geheel bezet door thuiswonende 50-plussers met een conditie die predisponeert voor ernstige covid. De Vektiscijfers laten zien dat er max. 547.000 65-plussers zijn met zo’n conditie: https://www.vektis.nl/intelligence/publicaties/factsheet-kwetsbare-ouderen. Tel daar 100.000 bij op, en je hebt de betreffende 50+-groep.
  .
  Die mensen hadden, als gebruik was gemaakt van het aanbod van de Landmacht om de vaccinaties te gaan doen (net zoals bij de Mexicaanse griep), bijna allemaal eind januari hun 2e Pfizer-prik kunnen krijgen. En waren in dat geval nu dus volledig beschermd zijn geweest, waardoor het probleem van de vollopende ziekenhuizen nu al geheel opgelost was geweest. Waarmee de lockdown opgeheven had kunnen worden, behoudens maatregelen in en rond de woon-zorginstellingen.
  .
  Er is dus sprake van grote beleidsfouten, gezien de exploderende staatsschuld (die straks weer zal terugslaan op de zorguitgaven!) en alle problemen die de lockdown met zich meebrengt. En met alle respect voor het goede werk dat hij doet, maar Kuipers is mede debet aan die beleidsfouten, door zijn lobby om eerst het zorgpersoneel te vaccineren i.p.v. de patiënten die de bedden bezetten. Dat zorgpersoneel telde op tot bijna 650.000 mensen, die eerst allemaal gevaccineerd zouden moesten worden!

 2. Frank Conijn

  Gelieve twee woorden in gedachten te verwijderen: in de tweede alinea ‘zijn’ en in de derde ‘zouden’.