• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Ik speel even voor advocaat van de Duivel.
    Het eigen risico is bedoelt dat mensen gaan nadenken of ze de zorg wel willen afnemen. Als ze het wel willen afnemen maar het eigen risico is een grote financiële drempel dan zijn ze het eigenlijk economisch niet waard dat de maatschappij veel geld gaat investeren in hun herstel.
    Maar om de zorg betaalbaar te houden voor mensen die het wel economisch waard zijn om in te investeren moet iedereen wel zijn premie en inkomensafhankelijke bijdrage betalen. Dat noemen we een solidair zorgsysteem, iedereen betaald mee maar niet iedereen kan er evenredig gebruik van maken.
    Om het gepeupel rustig te houden verhogen we het eigen risico niet, we voeren wel een eigen bijdrage in voor bijvoorbeeld de GGZ waardoor het nog minder bereikbaar wordt voor mensen met een laag economisch nut. Dus minder wachttijd voor diegene die wel het eigen risico, eigen bijdrage en zorgverzekering met de beste dekking kunnen betalen.