• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. peterhulst

    Gelukkig zijn er zat vacatures die qua functie en opleiding overlappen in de ziekenuizen en met de nieuwe cao-z waar +15% de komende 2 jaar bijkomt is de keuze of een overstap snel gemaakt! Of de Nederlandse ggz zorgt voor een fatsoenlijke cao die min of meer gelijk loopt met de cao-Z of met kiest bewust voor een leegloop bij de ggz en mag nog meer kosten maken voor personeel niet in loondienst. De nieuwe cao-Z is ook afgesloten zonder extra geld vanuit de overheid, dus dat wijzen naar de overheid en uitstellen is geen goed argument.

  2. Peter Koopman

    Een nationale CAO voor verpleegkundigen en verzorgenden werkende IN de Zorgsector voorkomt onderlinge concurrentie tussen Branches in de Zorg. Ook vormen deze Branches nu spiegelcao voor de andere zorgbranches. De beleidsmatig gewenste regionale samenwerking zou gediend zijn door een eensluidende nationale Sector CAO voor de verplegende beroepen die IN de zorg werkzaam zijn. Voor andere beroepen of functies die AAN de zorg werken zijn meestal buiten de Zorgsector spiegelcao’s beschikbaar ( schoonmaaksector, horecasector, installatie/techniek/bouwsectoren, ICT sector, bankensector enz.). Ook de medisch specialisten kennen reeds een branche overstijgende nationale Regeling voor honorering. Dit kan ook wenselijk zijn voor erkende paramedische beroepen. De perimedische functies zijn meestal meer Branchespecifiek ( OK assistenten, anesthesie-assistenten, assistenten huisartsenzorg, POH soma of ggz enz).