• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Hans Buijing

    Het zou goed zijn om te bezien hoe dit samenhangt met de afschaling van aantal uren huishoudelijke hulp die de gemeenten sinds de decentralisatie hebben doorgevoerd, waardoor ouderen nu vaak significant minder uren huishoudelijke hulp hebben dan voorheen. Overigens hebben ook vele duizenden ouderen via bezwaar en beroepsprocedures, vaak tot aan de bestuursrechter aan toe, bezwaar gemaakt tegen deze afschaling. Het overgrote deel van die procedures zijn door de gedupeerde burgers gewonnen, maar gemeenten beschouwen het telkens als incidenten en weigeren hun beleid daarop aan te passen.

    • wulf@mede-menszijn.nl

      Helemaal mee eens. De wijkverpleegkundige werkt vanuit de zorgverzekeringswet. Het schot naar de WMO c.q. tegenstribbelende gemeenten zou geslecht moeten worden. Kennis van de wijkverpleegkundige vergroten in wat gedaan kan worden bij zo’n vuil ongezond huis en het te begrijpen? Gemeente bellen en nog dezelfde week schoonmaken. Houden die de boot weer af met hun befaamde kreet over ‘zelfredzaamheid’? We moeten ons er maar eens bij neerleggen dat een klein deel van onze medemensen nooit zelfredzaam (meer) kunnen worden, dus bemoeizorg moeten krijgen om niet te verrekken.