• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  De uitkomsten van deze exercitie kunnen als mooie spiegel dienen voor anderen!

  Jaap Maljer’s ‘In de Zorg is Alles Anders’ van vorige eeuw klinkt hier nog steeds door. Zo zal Bennemeer dat vast ook ervaren hebben, na de koekjeswereld.

  Bennemeer ging hier mee om: transformatie is immers vooral cultuur, en in gezonde organisaties is efficiency winst een resultaat van knapper werken, en niet van financien belangrijker vinden dan de inhoud. Dat laatste is de snelste weg naar de ondergang, namelijk korte termijn financieel succes ten koste van lange termijn kwaliteit.

  Bennemeer’s resultaten qua organisatie als nieuwe standaard voor anderen om weer te verbeteren? Dán komen wij in kleine stappen steeds verder!

 2. thissen

  Wat een prachtige en nuttige podcast met Peter Bennemeer. Goed dat hij zijn (ik denk juiste)visie op zaken zo wil delen. Wat mij tegen valt (en naar mijn mening de intentie van Peter Bennemeer niet goed weer geeft) is de titel van het stukje van van Philip van de Poel. Peter Bennemeer geeft expliciet in het begin aan voorstander te zijn van gereguleerde marktwerking. De titel ‘markwerking in de zorg werkt niet’ dekt dus niet de lading van de podcast en is ook beslist niet de rode draad van het verhaal van Bennemeer. Juist de blik van de buitenstaander (Bennemeer) die vanuit het bedrijfsleven zijn kennis en expertise gebruikt om de zorg te verbeteren maakt Peter Bennemeer interessant en effectief in wat hij heeft gedaan. Zijn oplossingen sluiten juist wel aan bij marktwerking en optimalisatie om de zorg(kwaliteit)/patiëntenzorg te verbeteren. Laat dit soort ’titels’ dus liever achterwege zou ik zeggen want deze vlag dekt de lading niet. Integendeel. Jan Willem Thissen

 3. Annemarie Braakman

  Klinkt goed. Hebben verpleegkundigen ook aan de beslistafel gezeten?