• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. pvanloon@planet.nl

    Als deze berichtgeving niet in het kader geplaatst wordt van het almaar doorstijgen in incidenties en almaar vroeger voorkomen van de meest voorkomende kankersoorten, waar het RIVM de sedentaire leefsijl in de groeifase voor verantwoordelijk stelt, dan is er echt geen reden om een feestje te bouwen. De grote en dure klap moet dan nog komen. En die komt……! Innovaties in behandelingen van kanker zijn duur , maar ouden de aandacht bij de ontbrekende primaire en secundaire preventie weg: de zorg voor een volledig gezonde ontwikkeling van orgaansystemen door voldoende en goede beweging en wegblijven bij vroeg en teveel in zittende houding schermturende jeugd. VerweyJonkerIns: nu al 1,3 Milj. 0-25 jarigen met chronische diagnose. Die genezen niet meer.

  2. Janneke

    In andere artikelen wordt vermeld dat de ziekte bij meer mensen in een vroeger stadium wordt opgespoord. Meer mensen die er sneller bij zijn en die dus minder ziek zijn, geeft een hogere kans op hoger percentage dat na vijf jaar nog leeft. Zegt ook niets over periode na vijf jaar en zegt niets over de kwaliteit van leven.