• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Toenemende vraag naar GGZ en toenemende schaarste aan GGZ Professionals! Toenemende maatschappelijke problematiek, toenemende vraag naar 1e lijnsGGZ en 2e lijns “BasisGGZ. Bij elkaar lijkt dit onoplosbaar. Als oud GGZ-beleidsbetrokkene zou ik voorheen een keuze voorgesteld hebben om in deze prioriteit te geven aan de 2e lijns Specialistische GGZ. Immers de overloop met “ontkerkelijking”, maatschappelijk werk, algemene keuze voor deeltijdbanen (> 2 opdrachtgevers per week ), instabiliteit van relaties ( > echtscheidingen), armoede ( voedselbanken ), enz enz zijn geen primaire gebieden voor GGZ deskundigheid. En bij schaarste: keuzen maken, toch? Een dragelijke werklast bieden in de GGZ lijkt me immers een prioriteit van FWG?

  2. Paul de Niet

    Paul de Niet
    Wat een tendentieus artikel. Vol van aannames die weinig of niet onderbouwd zijn. Zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat de geringe groei van de GGZ samenhangt met de opgelegde omzetplafonds….?