• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. svanes

    Altijd apart dat het maken van een budget het gevoel creeert dat het op moet moet. Stel, je hebt een reis gepland naar New York en daar in je eigen financien rekening mee gehouden. Vervolgens is die reis niet doorgegaan (door corona bijvoorbeeld), dus je hebt het geld niet uitgegeven dat je van plan was tijdens je vakantie. Vervolgens willen de New Yorkse restaurants geld van je omdat je van plan was om daar op vakantie te gaan. Misschien beter om geen sectorale budgetoverzichten te maken als je passende zorg wil bereiken. Het MBI is in al die jaren toch niet ingezet.

    • Peter Koopman

      Het budget was gebaseerd op premie verplichte verzekering en belastingafdracht, dus geen “eigendom” van zorgverzekeraars: de betalers zijn dus misleid: foei ! En verpleegkundigen en verzorgenden struktureel onderbetaald ( loonkloof 9% ).

  2. Binjamin Heyl

    Ook in de zorg gaat het om macht, macht en nog eens macht. De beroepsverenigingen en vakbonden van verpleegkundigen en verzorgenden zijn niet in staat om gezamenlijk en eensgezind alleszins redelijke eisen pakket samen te stellen en vervolgens af te dwingen. Dan kan er wel weer gekreund en gesteund worden van stoelen af gevallen worden. Maar ik heb begrepen dat V&VN weet ik waar overal aan tafel zit en was het niet mevrouw Kaljouw die waarschuwde dat wanneer VN&VN de grootste wordt dat heel Nederland van haar zou horen. Kennelijk hebbn beroepsverenigingen en vakbonden nog steeds niet door dat van stoelen af vallen alleen maar leidt tot lachen, veel lachen bij anderen.