• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Versterken van zeggenschap door subsidiepot van €5 miljoen (omgerekend: €12,50 per verzorgende IG, verpleegkundige of verpleegkundig specialist AGZ of GGZ ) beschikbaar om het “geestelijk kapitaal” van deze beroepsgroepen in de NL zorgverlening lokaal te versterken en beter te gaan benutten. Mooi gebaar van VWS!

    Dit is vanzelfsprekend geen bijdrage aan het repareren van de nationaal erkende loonkloof ( schalen FG 35 t/m 60 ) van tot 9 % ( peil 2021 ), zoals alle CAO partijen dat verlangen, maar die VVD Minister Mevr. C. Helder recent heeft afgewezen. Het Kabinet Rutte III stelde in haar nadagen nog 1,13% loonsverhoging voor deze erkende schaalreparatie beschikbaar, maar Rutte IV weigert ! “Applaus moet genoeg zijn”, toch?

  2. Frans Fakkers

    Is er ook aandacht voor zeggenschap van de zorgvrager? Daar ligt toch de kern. Daar zou zelfs begonnen worden worden. Denk maar eens aan de kruisverenigingen die er nog zijn. Die kunnen hierbij behulpzaam zijn.