• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Peter Koopman

  VenVn steunt het stakingsmiddel op 16 maart in de Nederlandse ziekenhuizen. Dit signaal is zeer opmerkelijk, maar ook een blijk dat de huidige toestand uitzonderlijk is. Immers dat vakbonden als NU’91 en FBZ en vakcentrales als CNV en FNV bij CAO kwesties dit ultieme middel inzetten is algemeen bekend. Maar dat onze nationale koepel van inhoudelijke beroepsverenigingen van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten AGZ of GGZ dit signaal nu afgeeft, is bijzonder! Ze verwijst daarbij naar de voorwaarde bij ondertekening van de IZA 2022. Naar mijn waarneming neemt de nationale spanning toe omdat Rutte IV (VWSen SoZa) oorverdovend stil blijven, terwijl ze dit conflict al een paar jaar zag aankomen. Het lijkt tegenwoordig “gewoon” om niet op basis van beleid, maar via sociale actie ( massabetogingen, stakingen) en via rechtbank te komen tot meer passend beleid. In de gezondheidszorg “verpest” deze beleidsverlamming mogelijk de zorgvuldig verworven beroepscultuur om “de ander” ( de patiënt) centraal te blijven stellen in de beroepsuitoefening. De rek is er nu uit. Alle meningen van “leken”, die net als bij voetbal, overal zo goed menen te weten wat voor verpleging en verzorging de beste toekomst is, spelen nu geen rol meer: “de koek lijkt op!”.

 2. Olaf Wijman

  Wow VenVN. Maar liefst 2 dagen voor de stakingsdag (datum al lang bekend) laten jullie ook eindelijk iets van je horen. Maar gelukkig maar. Iedere steun is letterlijk en figuurlijk broodnodig. Anders hebben jullie trouwens straks nog nauwelijks leden over. Graag ook een duidelijke reactie en steun aangeven vanuit jullie naar de Vereniging van Ziekenhuizen en naar ‘ontzorg’ minister Ernst Kuipers.

  • Olaf Wijman

   Correctie: nav dit bericht 1 dag, eerder bericht gisteren 2 dagen.