• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Koos Dirkse

  Commerciële verzekeraars waarbij de risico’s gedect worden door de overheid/burgers, waarbij alleen naar de totale kosten wordt gekeken en niet naar de uitgaven. Dat laatste is nog steeds ruim 30% te hoog door inefficiency, bureaucratie en buitensporige luxe uitgaven door eerstgenoemden!

 2. Dick van Hoek

  Hoezo risico’s delen met VWS? Verzekeraars dienen eens op te staan! Wakker te worden! Wat hebben wij het laatste jaar van hen gehoord over HUN aanpak van deze pandemie? Waar zijn de verzekeraars in deze landelijke maatschappelijke discussie?
  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat verzekeraars zich aan hun verantwoordelijkheden m.b.t de pandemie onttrekken. Waarom roeren zij zich niet in het maatschappelijk debat? Waarom schuiven zij niet aan bij Jinek? Waarom laten zij artsen en verpleegkundigen belangrijke keuzes maken? Waarom is de IC capaciteit niet structureel uitgebreid afgelopen jaar? Waarom horen we niets van plannen om dit te gaan doen, want ik begrijp ook dat we niet een bus IC-verpleegkundigen kunnen open trekken. Waarom moet de minister zich verantwoorden en uitleggen dat de zorg bezwijkt terwijl de verzekeraars te weinig zorg hebben ingekocht en na 2 jaar corona nog steeds geen passende maatregelen hebben genomen om uitstel van zorg van HUN verzekerden te voorkomen? ZIJ zijn toch wettelijk verantwoordelijk (art.11 zorgverzekeringswet) voor de inkoop van de noodzakelijke zorgcapaciteit? De verzekeraars hebben met hun ‘scherp’ inkoopbeleid er voor zorg gedragen dat Nederland de laagste IC capaciteit heeft per 100.00 inwoners in Europa. Waarom wisten de verzekeraars al lang van Corona maar hebben ze zich niet voorbereid op deze pandemie? En waar was de NZa om hen hierop te wijzen?
  En dan nu deze verzekeraars nog meer ondersteunen om hun commerciële kassen te spekken met het afwentelen van hun risico op de overheid en daarmee uiteindelijk op de belastingbetaler?
  Zo maar een paar vragen n.a.v. dit nieuwfeit mede ingegeven door het artikel ‘verzekeraars, stop met duiken’ in het ND d.d. 29-12-2021.

  Dick van Hoek