• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 7

  1. Zorgthuisnl

    Dit sluit naadloos aan op het advies van de sociale partners aan de verkenner die de minister had aangesteld (en vervolgens passeerde voordat de rapportafe af was)

  2. Dirk Jan van Van Berckel

    Een goede oproep aan de minister ! Wellicht nog een kleine toevoeging voor de minister; De uitvoering zou ik niet in Den Haag bedenken maar geef elke zorginstelling op basis van een verdeelsleutel een budget zodat elke instelling het zelf kan verdelen in de eigen organisatie. Past ook goed in het ontregelen van de zorg.

  3. Henny Goud

    Goede oproep! In mijn instelling hebben bv. alle stafmedewerkers zich de benen onder het lijf uit gelopen en keihard gewerkt om ons, alle zorgmedewerkers, te helpen hun werk goed te kunnen doen. Protocollen werden geschreven, de staf communicatie is zeker de eerste 2 maanden 7×24 uur bereikbaar geweest voor medewerkers en cliënten, etc. Zij hebben echt ook een bonus verdiend!

  4. bernardarnold@gmail.com

    zouden ook die mensen die betaald verlof hadden omdat de reguliere zorg was opgeschort, een bonus moeten krijgen? en wat voor het onderwijzend personeel?

  5. jodycath

    Helemaal eens. Onderscheid maken tussen medewerkers vind ik ook absoluut niet eerlijk, er is door iedereen zo hard gewerkt, ook achter de schermen. En wat doet dit binnen een organisatie, waarin we zo goed met elkaar hebben samengewerkt dat de ene er voor wordt beloond en de ander niet. Onwenselijk! Wat zou het mooi zijn als het kabinet handelt vanuit vertrouwen en zegt dat iedereen de bonus kan aanvragen. Beoordeel zelf of je vindt dat je er recht op hebt en op basis daarvan maak je je keuze.

  6. Peter Koopman

    Ik begrijp de moeilijke taak van deze bestuurder om onderscheid te moeten maken, daar waar het een bonus betreft die anderen ( de politiek ) beperkt willen doen toekennen. Toch maken we op vele terreinen onderscheid tussen “zorgmedewerkers”, er worden immers hoogbetaalde en laagbetaalde functies. Ook in de functiewaardering ( fwg ) worden diverse aspecten verschillend gewogen. Het kan dus WEL, maar vraagt een helder ( verdedigbaar ) kader. Ik zie liever een structurele waardering ( cao VIG / VPK / VS ), maar de politiek schat dat 66% van de medewerkers in directe zin “professionele zorg” hebben geboden en daarbij persoonlijke en bovenmatige risico’s hebben gelopen in deze periode. Het “meerwerk en overwerk” valt niet onder deze bonus, maar is in de CAO geregeld ( tot bepaalde schaalhoogte ). Voorts is er de factor van werk op onregelmatige tijden, die ook een CAO kwestie betreft en hier dus geen rol bij de verdeling speelt. Kortom als u als bestuurder wil, kunt u het wel, maar… En daar heb ik dus begrip voor. Laat de politiek de toekenning maar beter reguleren.

  7. Esther van Wanrooy

    Helemaal mee eens! Hoewel we op de kinderafdeling veel minder COVID-verdachte patientjes hebben gehad dan bijvoorbeeld op de SEH, AOA of IC, hebben we wel geholpen waar nodig in de rest van het ziekenhuis. En nog ervaren we dagelijks de gevolgen van “COVID” als ik kijk wat alleen al het handhaven van de bezoekbeperkingen vraagt van het personeel. Elke ziekenhuismedewerker heeft in meer of mindere mate te maken gehad met de gevolgen van Corona.