• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Frank Conijn

  [quote]
  Een belangrijke kanttekening die de onderzoekers zelf maken is dat ruim driekwart van de personeelsleden die besmet raakten direct contact had met patiënten. Van de medewerkers die het virus niet kregen, had slechts 42 procent direct contact met patiënten. Ook over mogelijke gedragsverschillen tussen mensen die de griepprik wel of niet halen (zoals voorzichtiger zijn, FC) zegt de studie niks. Een woordvoerder van het Radboudumc erkent dat de studie vooral aanwijzingen aan het licht heeft gebracht en dat daar “geen heel harde conclusies” aan verbonden kunnen worden.
  [/quote]
  .

  Zeg maar gerust dat er geen enkele conclusie aan verbonden kan worden. Zelfs geen halfzachte. Ook de laboratoriumbevindingen geven daar nauwelijks aanleiding toe, want de boeken staat vol met in vitro-reacties die in vivo niet niet optraden.

  • Wil Bremers

   Dat zou u ook gezegd hebben als er het tegenovergestelde uit bleek? Of zou u dan gezegd hebben dat de medische medewerkers die de griepprik weigeren weer gelijk hebben?

   Uw vergelijking van in vitro en in vivo slaat als een tang op een varken. We hebben het hier over een statistisch verschil tussen 2 groepen mensen (puur in vivo dus). En het is inderdaad geen experiment geweest dus er kan ook niet de waarde van een dubbel blind onderzoek aan worden toegekend. Dat neemt niet weg dat het een gegeven is dat nader onderzoek wel degelijk rechtvaardigt.