• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Arne van Oranje

    Ja en als je dat 2 á 3 jaar op een rij hebt gaan de premies flink omhoog van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De premies gaan dan wel 2 of 3 keer over de kop. Dan gaat voor bijvoorbeeld een kleine zorginstelling met 20 werknemers de premie van 26.000 euro naar 66.000 euro.
    En het maakt de verzekeraars niks uit wat de reden is, corona, niet werkgerelateerde ziekte of voornamelijk privé problemen, het bedrijf mag er voor bloeden. En omdat de premie afhankelijk is van de totale loonsom van het bedrijf worden er soms werknemers ontslagen, niet de mensen die het verzuim veroorzaken (want je mag, begrijpelijk, werknemers die langdurig ziek zijn niet ontslaan) maar de werknemers die het werk wel doen.
    Dit is een hels dilemma voor kleine en grote werkgevers in de zorg. En je krijgt maar de helft van het loon vergoed van een zieke werknemer. Veel zieke werknemers is niet alleen slecht voor de zorgbehoeftigen maar ook voor de continuïteit van het bedrijf.