• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Peter Koopman

    Mooi dat branche-overstijgend geadviseerd wordt aan informateur. Zeker arbeidsvoorwaarden ( CAO ) per zorgbranche verschillend is niet meer passend bij de beroepen verpleegkundige en verzorgende. Weer tijd voor een categoriale CAO voor deze beroepen? Echter ook alles onder het containerbegrip “zorg” wegstoppen maakt de mensen die hierom vragen en zij die dit aanbieden onzichtbaar. “Zorg” is een VWS container budget, een financiële paragraaf. Er bestaat bijvoorbeeld een internationale “dag van de verpleging” ( 12 mei, geboortedag Florence Nightingale ). Het is niet wenselijk om dit om te dopen tot “dag van de zorg” een viering dus van het zorgbudget. Hoop dat de informateur ondanks dat containerbegrip de mensen daarin zichtbaar weet te maken. De “Zorgmarkt” is immers vooral een “Arbeidsmarkt” van mensgerichte mensen.

  2. leovansister

    Dit zijn hele relevante aandachtspunten voor de hele zorgsector en de burgers en daarom goed dat dit aan de formateur is verteld. Daarnaast is het structureel, langjarig, flink vergroten van de IC-capaciteit in Nederland ook een must om daarmee uit de huidige “wurggreep” van het aantal IC-bedden te komen en bij code zwart weg te blijven.