• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Jorrit Stroosma

  In 2019 hadden de zorgverzekeraars samen 9,4 miljard euro in de reserves staan, dat is 2,9 miljard meer dan Europese regels eisen en 6 miljard meer dan de DNB eist. Deze reserves zijn bedoeld voor moeilijke tijden als er extra zorg nodig is.
  Nou die moeilijke tijd kwam in 2020/2021 met corona, maar die reserves zijn niet aangesproken want alle extra zorg werd vergoed door de Rijksoverheid, oftewel door ons Nederlanders.
  Dus die 9,4 miljard is niet of nauwelijks geslonken en misschien zelfs gestegen maar er is sinds 2020 geen goed onderzoek meer uitgevoerd naar de reserves.
  Dat de zorg in crisis is wel duidelijk en dat ligt aan de politieke keuzes die er zeker de afgelopen 12 jaar gemaakt zijn. De zorg is kapot gemaakt door een ongeëvenaarde efficiency drang waardoor veel zorgverleners de lol in hun werk zijn verloren.

 2. HHor

  Het is te gek voor woorden dat de premies komend jaar zo omhoog gaan. Een groot gedeelte van de bevolking vreest dat ze komend jaar problemen krijgt met het betalen van de zorgverzekering. Ook het verweer van zorgverzekeraars dat de personeelsbestand stijgen is verwerpelijk. Het zijn de zorgorganisaties die verantwoordelijk zijn voor personeel niet de zorgverzekeraars. De bedrijfsvoering van veel, heel veel, zorgorganisaties is een puinhoop. Er wordt in de zorg ontzettend veel geld verspilt met dure nieuwbouw, niet functionerend management en extra administratieve lasten. Daarnaast heeft elk ziekenhuis een MSB dat zorggeld in portefeuille heeft als buffer. Ook de artsen verdienen veel en veel te veel. De kwaliteit van de Nederlandse zorg is zo goed wordt telkens gezegd, maar door de huidige ontwikkelingen wordt de kwaliteit uitgehold. Gevolg extra investeringen om dit te herstellen. Sorry, maar de zorgverzekeraars, zorgorganisaties, VWS en minister Kuipers zijn verkeerd bezig.