• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. E.Kriek

  De argumenten van de verzekeraars om nog maar eens een keer een aanval te doen op de privacy wetgeving komen wat onbeholpen over.
  * 1 ” Zo willen ze graag de wachtlijsten inzien en patiënten actief benaderen als ze ergens de mogelijkheid zien om eerder hun behandeling te ondergaan. ”
  Dus: eigenlijk is die wachtlijstbemiddeling van ZN een wassen neus, begrijp ik?
  * 2 Opnieuw: ‘ de aanpak van de wachtlijsten’ . Is het echt nodig om dit als argument aan te voeren om de privacy in te dammen? Trek God betere het gewoon je portemonnee, ZN. U heeft genoeg geld op de bank om alle wachtlijsten in een week te laten verdampen;
  * 3 ” Verbetering van de gegevensuitwisseling”; deze kaart wordt opnieuw getrokken. Laat dit aan de zorgprofessionals over aub. Als zij vinden dat het beter kan en moet, dan mag u faciliteren. ZN heeft in dit kader al vaker een veel te grote broek aangetrokken.

 2. Peter Koopman

  Het is begrijpelijk dat schadeverzekeraars meer willen weten. Ook al lijkt dit argument ( wachtlijstbemiddeling ) zinvol, maar risicoselectie of voorkeur voor verwijzing naar lager bekostigde zorg lijkt te aanlokkelijk voor deze “partij”. Beter is een onafhankelijke overheidsinstantie ( acute zorgverdeelstation, zorgkantoor of GGD ?) in deze aan te wijzen.