ACTUEEL

Chirurg bracht borstimplantaten illegaal in

Een inmiddels overleden plastisch chirurg van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch wordt ervan beschuldigd dat hij jarenlang illegaal borstimplantaten heeft ingebracht bij vrouwen die hem zwart betaalden. Dat meldt De Telegraaf.

Tegen onderhandse contante betaling kregen vrouwen binnen twee weken een borstvergroting. Patiënten kregen geen dossier te zien en er was evenmin sprake van nazorg. Volgens De Telegraaf heeft de arts bij een deel van de vrouwen, in ieder geval in de jaren negentig, omstreden PIP-implantaten geplaatst, terwijl deze pas vanaf 1999 officieel op de Nederlandse markt waren. Mogelijke heeft de chirurg op deze wijze honderden vrouwen behandeld.

Klachten

De plastisch chirurg is bekend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), meldt De Telegraaf. Volgens een woordvoerder heeft de IGZ de klachten niet kunnen verifiëren, omdat het gaat om anonieme meldingen op internetfora.  Het JBZ laat tegenover De telegraaf weten “zeer verbaasd te zijn te horen dat er zwart betaald zou zijn voor borstoperaties”.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

10 februari 2012

De Telegraaf noemt in artikel* de naam van de betrokken plastisch chirurg: dr H. Maas Geesteranus.

Interessant detail:
De eigen naam van Melanie Schultz van Haegen (Laag-Soeren 28 juni 1970)onze huidige Minister van Infrastructuur en Milieu voor de VVD Maas Geesteranus. Wat is de familie-relatie?

Niet alleen wordt geschreven dat arts Maas Geesteranus zich zwart liet betalen, maar ook wordt genoemd dat hij geen medisch dossier bijhield van deze patienten, en dat hij hen geen nazorg gaf, dwz controles en eventuele hersteloperaties.
Waar kennen wij dat van? Juist ja: het weigeren van adequate medische begeleiding na medische fouten.
Ook het fenomeen van zwart betalen doet zich voor bij medische fouten: artsen laten de slachtoffers buiten de officiele kanalen om geld storten op andere rekeningen of rekeningen in het buitenland.
De slachtoffers zijn door hun kwetsbare positie ahw gedwongen om zich deze chantage te laten welgevallen.
De woorden van de IGZ klinken niet geloofwaardig.
Het is zeer aannemelijk dat slachtoffers van deze arts destijds al klachten hebben ingediend bij de IGZ en bij het Jeroen Bosch ziekenhuis. Maar.....ook toen en nu trachten artsen en besturen van ziekenhuizen alsmede de IGZ illegale praktijken van de falende en graaiende medische elite in de doofpot te houden.
Dit komt de patientveiligheid niet ten goede integendeel. Het publiek heeft recht op goede en veilige zorg.

Anoniem

10 februari 2012

Ik keur het gedrag van de betreffende arts zeker niet goed! Maar mevrouwtje Sophie Hankes toch, u generaliseerd wel weer enorm. Om nu alle medisch specialisten graaiers of falende en frauderende artsen te noemen gaat toch iets te ver. Valt de patient hier dan zelf ook niet iets te verwijten. Die moet toch geestelijk voldoende bij macht zijn om te bedenken dat dit niet aan de haak is. Was de wens van deze patienten dan om snel en goedkoop aan een grotere cupmaat of wat meer vrouwelijkheid te komen zo sterk dat ze willens en wetens aan deze zwendel deelnamen. Verder doet u voorkomen of dit soort zwarte / illegale praktijken aan de orde van de dag zijn, ik dacht het niet. Succes met uw paranoide gedachten mevrouw Hankes. Ik heb het idee dat u overal wel een complot in ziet. Overigens zie ik werkelijk niet in wat het vermelden van een vermeende relatie met onze minister bijdraagt.

Anoniem

10 februari 2012

ook in een noord hopllands ziekenhuis heeft jaren lang een chirurg zwart of met misleidende facturen operaties gedaan, gewoon in de operatiezaal van het ziekenhuis.
Allemaal plastisch chirurgische ingrepen omdat hij het als hobby deed.
Hebben dit ook nog gemeld aan collega,s maar die hebben daar niets mee gedaan denk ik want er is nooit iets in de openbaarheid gekomen.
Dus laten we niet doen of deze chirurg op zich staat, waarom de zorg zo duur moet zijn, kan je dan ook bedenken.

hertens

10 februari 2012

eigen schuld dikke bult. indien je je gat verbrand moet je op de blaren zitten. dus laat de gemeeschap hiervoor niet opdraaien, tette wijven!

proost

12 februari 2012

Dit wisten die vrouwen toch en die worden nu met voorrang be
handeld? Toch niet gratis hè??
Volgens mij heeft fe fabriek er je een leuke cent aan verdiend
in 3 jr op mensen getest. Of zie ik dat verkeerd???

Neo Xirtam

12 februari 2012

Je mag ook niet zeggen dat familie van Balkenende veel geld heeft verdient aan oliepijpleidingen in Irak want dan ben je een complot denker met een aluhoedje op. Het blijkt toch steeds maar weer dat er veel verstrengelde belangen zijn in de politiek, zowel lokaal, nationaal en internationaal.

Top