ACTUEEL

Ruim 100 meldingen over bijbeunende arts

Bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben zich tot maandagmiddag 113 vrouwen gemeld die tot 2001 mogelijk contant hebben betaald voor een borstvergroting. Het ziekenhuis heeft dat bekendgemaakt.

Na een verhaal in De Telegraaf vrijdag vroeg het ziekenhuis patiënten van oud plastisch chirurg Maas Geesteranus zich te melden. De krant schreef vrijdag dat de arts in eigen tijd borstvergrotingen uitvoerde en zich zwart liet betalen.

Geruchten

Het bericht verraste de huidige raad van bestuur van het ziekenhuis, maar inmiddels is duidelijk dat ook onder medewerkers geruchten gingen over de inmiddels overleden plastisch chirurg. Inmiddels noemt het ziekenhuis het waarschijnlijk dat het verhaal klopt. Het Jeroen Bosch heeft afstand genomen van de handelwijze van de arts.

Geen PIP-implantaten

Het ziekenhuis benadrukt dat de vrouwen niet zijn geholpen met de omstreden, lekkende PIP-implantaten. Het is desalniettemin een onderzoek begonnen om te achterhalen welke implantaten de plastisch chirurg heeft gebruikt. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van Herwaarden

14 februari 2012

Net als in het Scheper ziekenhuis wijzen alle vingers richting de chirurg (in elk geval in de media). Toch kan deze man onmogelijk in zijn eentje deze operaties hebben gedaan en zal hij daarvoor een OK hebben gebruikt. Het Jeroen Bosch gaat hopelijk goed uitzoeken hoe zoiets in het ziekenhuis kon gebeuren zonder dat iemand aan de bel trok? Of deed hij de operaties buiten het ziekenhuis?

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

14 februari 2012

Een van de grootste problemen bij ernstige misdragingen van artsen is het onderlinge zwijgen en verzwijgen, door collega-medici, operatie-assistenten, verpleegkundigen.
Zwijgen maakt strikt juridisch medeplichtig.
Het is zeer onwaarschijnlijk dat de toenmalige directie en Raad van Bestuur ook van niets wisten en dat niemand de Inspectie Gezondheidszorg gecontacteerd heeft.
Financieel en eigenbelang ging en gaat boven het belang van patienten. Doorbreek de onderlinge zwijgafspraak, vorm groepen zodat je als melder minder kwetsbaar bent en laat je geweten spreken.

Top