ACTUEEL

Aartsen volgt Bruggeman op als bestuurder UMCG

Aartsen volgt Bruggeman op als bestuurder UMCG

Bert Bruggeman legt zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen per 1 juli 2012 neer. Jos Aartsen, sinds 1 mei 2008 lid van de raad van bestuur, volgt hem op als voorzitter.

Bert Bruggeman

Bruggeman is bijna 34 jaar verbonden geweest aan het AZG en het UMCG, waarvan 25 jaar als bestuurder. Sinds 1 juli 2006 voorzitter van de raad van bestuur van het UMCG. Aartsen is sinds 1997 werkzaam in het UMCG.

AZG en UMCG

De raad van toezicht zegt Bruggeman zeer erkentelijk te zijn voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet om het AZG en het UMCG uit te bouwen tot een vooraanstaand universitair medisch centrum. “Dankzij zijn visie, betrokkenheid en kwaliteiten als bestuurder en netwerker is in de afgelopen periode veel tot stand gebracht. Zo is een belangrijke start gemaakt met nieuwe samenwerkingsverbanden in de regionale zorg.” Het UMCG is het samenwerkingsverband dat op 13 januari 2005 is ontstaan tussen het voormalige Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) en de faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Naast zijn activiteiten voor het UMCG en in de regio vervult Bruggeman in de landelijke gezondheidszorg, namens de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU), vele bestuursfuncties. Hij bekleed diverse bestuurlijke nevenfuncties bij onder meer DBC Onderhoud en de adviesraad gezondheidszorg van ING. Bruggeman is in 2011 verkozen tot Influencer of the Year.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

16 maart 2012

Wile van het UMCG zou verantwoordelijk zijn voor het verzwijgen van de medische fout bij baby Jelmer?
Wie van het UMCG zou verantwoordelijk zijn voor het verzwijgen van de medische fout, door neurochirurgen in Duitsland, door falend neuroloog K?
We noemen geen namen....
Hij die als bestuurder aantoonbaar faalt, is juridisch persoonlijk verantwoordelijk en aansprakelijk.

Anoniem

19 maart 2012

Erg benieuwd hoeveel geld deze man per maand gaat krijgen
en of dat zonder bonus gaat

Top