ACTUEEL

Directeur Gert-Jan van Boven verlaat Nictiz

Directeur Gert-Jan van Boven verlaat Nictiz

Directeur Gert-Jan van Boven verlaat Nictiz per 1 mei. Hij vindt het tijd voor nieuwe uitdagingen. Plaatsvervangend directeur Rob de Back wordt per 1 mei ad interim eindverantwoordelijk voor Nictiz en voor de verzelfstandiging van het Servicecentrum.

Verzelfstandiging

Met het zelfstandig worden van het Servicecentrum Zorgcommunicatie breekt voor Nictiz een nieuwe fase aan. Voor Nictiz als expertisecentrum betekent dit dat de neutrale positie bij de organisatie van standaardisatie van ICT in de zorg nog duidelijker zichtbaar zal zijn. Het Servicecentrum Zorgcommunicatie beheert, onderhoudt en ontwikkelt de ICT infrastructuur voor uitwisseling van medische informatie in de zorg.

Bestuur Nictiz

Gert-Jan Van Boven: “Ik heb de afgelopen jaren met erg veel plezier gewerkt aan de opbouw en de professionalisering van Nictiz. Ik ben trots op wat is gerealiseerd en vind het nu een goed moment om, na ruim tien jaar, het stokje over te dragen. Het is tijd voor nieuwe uitdagingen.” Het bestuur van Nictiz zoekt naar een nieuwe directeur voor het expertisecentrum.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

g.degraaf-olierook

19 maart 2012

Gert Jan van Boven heeft keihard gewerkt om Nictiz tot een succes te maken en ik wens hem het beste

, MAAR
1) hij is uitgegaan van oude oplossingen ,
2) heeft de patient nooit ( te laat) voorop gesteld en
3) heeft van boven af gedicteerd hoe het moest ipv geluisterd naar het veld

Bas Bloem heeft in 3 jaar veel meer bereikt dan het hele Nictiz dat leefde van de steun van VWS maar niet van die van het veld en het volk

VWS leer hiervan steun de Bas Bloem mensen die uitgaan van de patient en niet van overheidssteun , ipv overheids instituten die met de rug naar klant en veld staan.

Meihuizen

19 maart 2012

Gert-Jan: het allerbeste!

En helaas geheel eens met de reactie; als je kijkt wat instituten als Nictiz per Euro opleveren moet ik toch een beetje huilen als we weer verpleegkundigen ergens moeten ontslaan of tegen FWG50 durven te betalen.

Van den Berg

19 maart 2012

Veel Succes Gert-Jan,

De bovenstaande reacties laten het probleem met het overleg over de ICT structuur goed zien. De patiënten en de verpleegkundigen hebben we al. Nu nog de leveranciers, de ziekenhuizen, de huisartsen en een stuk of wat partijen en dat ook het liefst per regio en dan is gelijk duidelijk waarom veel mensen niet jaloers waren op zijn baan (of op Nictiz). Voeg daarbij een paar aardige aanvullende eisen (zoals die FWG waardering) die elke oplossing echt blokkeren en iedereen vult zo weer zelf zijn medicatielijstjes in. Als je ziet hoe veel fouten er gemaakt worden bij de medicatieoverdracht is het werk nog steeds heel hard nodig. En dat is écht niet in het belang van de patient.

Top