ACTUEEL

PR-zeperd kost VUmc bijna twee ton

De financiële afwikkeling van de voortijdig afgeblazen medische docu-soap “24 uur tussen leven en dood” kost het VUmc 188 duizend euro.

Na hevige kritiek in de media verzocht het VUmc zender RTL en producent Eyeworks om van verdere uitzending van het programma af te zien. In onderling overleg is overeen gekomen dat alle drie de partijen in gelijke mate delen in de directe kosten die gemaakt zijn voor dit project. Het gaat hierbij om een bedrag van een kleine zes ton.

Reserves

In een verklaring laat het VUmc weten dat het ziekenhuis met de betaling van 188 duizend euro zijn verantwoordelijkheid neemt voor het stopzetten van de uitzendingen. De raad van bestuur betreurt het zeer dat dit ook voor VUmc financiële consequenties heeft. VUmc zal deze kosten betalen uit opgebouwde financiële reserves, waardoor dit niet ten koste gaat van de zorg.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

terlouw

13 april 2012

een bijzondere redenering: alsof reserves niet bedoeld zijn voor de zorg.....erken dat er fouten zijn gemaakt en dat dit helaas ten koste gaat van de zorg.Chicquer zou zijn indien verantwoordelijken voor deze zeperd zouden opdraaien, in welke zin dan ook.

Top