ACTUEEL

Tandartsenpraktijk Helmond per direct gesloten

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft met onmiddellijke ingang tandartsenpraktijk Tandartsen Helmond in Helmond gesloten. De praktijk is onvoldoende in staat om een goede kwaliteit van zorg te garanderen. Tijdens een onaangekondigd bezoek op 14 mei was een onbevoegde assistent een kies aan het trekken bij een patiënt.

Tijdens het bezoek constateerde de inspectie dat de praktijk niet voldeed aan een aantal basale kwaliteitseisen. De praktijk kon niet aantonen veilig met röntgenstraling te kunnen werken.

Hygiëne

Daarnaast was de hygiëne niet op orde. De medewerkers desinfecteerden hun handen niet met alcohol, de instrumenten werden niet op de juiste wijze gereinigd en gedesinfecteerd en de inspecteurs konden niet vaststellen dat de sterilisator tijdens de reiniging goed functioneerde.

Klachtenregeling

Ook bleek  dat de praktijk geen klachtenregeling heeft en niet voldoet aan de eisen van de kwaliteitswet met betrekking tot het aanleveren van het kwaliteitsjaarverslag.

Gezien de ernst van de constateringen heeft de inspectie heeft besloten om de praktijk met onmiddellijke ingang te sluiten. De praktijk kan pas weer worden geopend als de inspectie hiervoor toestemming geeft na een herinspectie.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 mei 2012

Voor de goede orde een sterilisator reinigt niet.

Top