ACTUEEL

Weer kort geding chirurgen Maasziekenhuis

Het Maasziekenhuis in Boxmeer heeft het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg gevraagd om alsnog in te stemmen met de schorsing van twee chirurgen. Het ziekenhuis zegt nu te kunnen aantonen dat de tijdelijke terugkeer van de twee chirurgen voor een onwerkbare, onhoudbare en gespannen situatie zorgt. Het kort geding van het ziekenhuis dient vrijdag.

Ongepast gedrag

“Ongepast gedrag dat het werk van anderen voortdurend belemmert, kan niet worden getolereerd omdat dit risico’s kan opleveren voor de patiëntenzorg”, staat dinsdag in een verklaring van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Eerder oordeelde het Scheidsgerecht dat er onvoldoende objectieve argumenten zijn om het duo niet een half jaar te laten uitwerken. De chirurgen kregen hun werk terug maar werden vrijwel meteen weer op non-actief gezet door de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Viligheid patiënten

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft bevestigd dat de door het ziekenhuis genomen maatregelen juist zijn en dat de zorg voor de patiënten daardoor veilig is gesteld.(ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

30 mei 2012

Een van de chirurgen stak er destijds ver bovenuit. En toen 'vlogen er drie uit'. En nu is deze chirurg ineens niet meer te handhaven?

Top