ACTUEEL

Postmus spant kort geding aan tegen VUmc

Longarts Piet Postmus, die door het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam op non-actief is gezet als afdelingshoofd, spant een kort geding aan tegen zijn werkgever omdat hij zijn baan terug wil. Dat meldde zijn raadsman donderdag.

Postmus mag volgens advocaat Felix Chorus wel weer als longarts aan de slag. “Maar het ziekenhuis weigert hem als afdelingshoofd terug te laten keren en dat is zijn eigenlijke functie. We hebben geprobeerd er met de directie uit te komen, maar dat is niet gelukt.”

Leidingevende functie

In een reactie zegt het hoofd communicatie van het VUmc dat Postmus inderdaad is gevraagd terug te keren als longarts. Hij mag ook les blijven geven als hoogleraar, maar een leidinggevende functie is niet meer aan de orde. ,,Wij hebben de heer Postmus gevraagd voor aanstaande maandag te reageren maar dat heeft hij nog niet gedaan.'' Op vragen over het kort geding wil het VUmc niet ingaan. ,,Wij hebben rechtstreekse communicatielijnen met meneer Postmus. We willen hierover niet via de media communiceren.''

Non-actief

Postmus werd in augustus op non-actief gezet omdat zijn positie volgens het VUmc onhoudbaar was geworden. De longarts was naar de raad van toezicht gestapt omdat hij bezorgd was om de veiligheid van patiënten. Belangenverenigingen van patiënten reageerden verontwaardigd op de maatregelen tegen Postmus omdat juist hij de problemen had aangekaart.

Conflicten

Het Amsterdamse ziekenhuis staat al enige tijd onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding waren conflicten tussen artsen en leidinggevenden van de intensive care en andere afdelingen die ontaardden in een machtsstrijd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top