ACTUEEL

Bewindslieden praten met misbruikslachtoffers

Slachtoffers van seksueel misbruik in instellingen of pleeggezinnen die zich gemeld hebben bij de commissie-Samson, hebben maandagmiddag een gesprek met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en de staatssecretarissen Fred Teeven (ook Veiligheid en Justitie) en Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid).

Het wordt een bijeenkomst 'en petit comité': een stuk of 15 vertegenwoordigers van misbruikslachtoffers en de minister en staatssecretarissen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zullen vragen worden beantwoord die na de presentatie begin oktober van het rapport van de commissie-Samson over het misbruik nog open zijn blijven staan.

Excuses

Toen heeft Jeugdzorg excuses aangeboden aan de slachtoffers, maar ze wilden die ook van het kabinet. Destijds wilde minster Opstelten daar nog niet aan. Hij zei toen dat ze eerst naar de slachtoffers toe zouden gaan en dat ze "met veel empathie en gevoel" zouden kijken "hoe we hun kunnen bijstaan, wat we kunnen doen voor hen en wat ze van ons verwachten".

Hij zei na de presentatie van het rapport niet allerlei dingen te gaan doen buiten de slachtoffers om en hen recht in de ogen te willen kijken. "Dat proces moet zorgvuldig zijn. Daarna wordt publiek wat er is gezegd", voegde hij eraan toe. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top