ACTUEEL

Drie nieuwe gezichten in NVZD-bestuur

De vereniging van zorgbestuurders NVZD heeft drie nieuwe bestuursleden aangetrokken. De benoeming van Cathy van Beek, Freek Korver en Jopie Nooren is woensdag tijdens de algemene ledenvergadering goed gekeurd.

Van Beek, Korver en Nooren volgen bestuursvoorzitter Titus Vissers van De Noorderboog en bestuurder Yvonne Wilders van het Spaarne Ziekenhuis op in het verenigingsbestuur. Nooren is tot eind dit jaar bestuursvoorzitter van Lunet Zorg. Op 1 januari wordt ze bestuursvoorzitter van Bartiméus. Eerder was Nooren ondermeer directeur van de branchevereniging voor gehandicaptenzorg VGN.

BCZN

Freek Korver is lid van de raad van bestuur van Zorgpartners Friesland en directievoorzitter ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen. Tot medio november was Korver ook voorzitter van de Bestuurders Curatieve Zorg Nederland (BCZN). Onder Korvers voorzitterschap vormde de Geneeskundige Vereniging van ziekenhuisbestuurders zich in 2011 om tot een volledig zelfstandige bestuurdersvereniging. In het kader hiervan nam de BCZN afstand van bestuurdersvereniging NVZD.

Draagvlak

Bestuurder Cathy van Beek van het UMC St. Radboud is aangetrokken om de banden tussen de NVZD en academische medische centra aan te halen. Meer in het bijzonder gaat Van Beek zoeken naar draagvlak onder academische bestuurders voor het accreditatieprogramma voor zorgbestuurders dat de NVZD momenteel samen met BCZN op poten zet.

Herbenoeming

Het bestuur van de NVZD wordt gecompleteerd door Eelco Damen, Jan Fidder en Moniek van Jaarsveld, die alle drie zijn aangebleven. Scheidend voorzitter Ruud Lapré blijft nog drie maanden aan.  

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

29 november 2012

Dit soort baantjes kosten veel tijd! Dat wordt onttrokken aan de aandacht die de bestuurders moeten geven aan hun eigen instellingen.
Waarom geven toezichthouders toestemming om 'buiten te spelen'.

Top