ACTUEEL

Rechtbank gunt verdediging neuroloog meer tijd

De rechtszaak tegen neuroloog Jansen Steur wordt op 3 april voortgezet met een tweede regiezitting. Dat heeft de rechtbank in Almelo op 17 december bepaald.

De rechtbank komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de verdediging. Pas na de hernieuwde regiezitting  beslist de rechtbank of de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. Als er in een laat stadium sprake is van het toevoegen van nieuwe stukken aan het dossier door het openbaar ministerie, kan na deze regiezitting opnieuw een regiezitting plaatsvinden. De rechtbank is van oordeel dat de verdediging voldoende voorbereidingstijd moet krijgen om onderzoekswensen naar voren te kunnen brengen.

Vragen

De advocaat van de verdachte heeft tijdens de regiezitting een aantal vragen gesteld aan het openbaar ministerie. De rechtbank verzoekt het openbaar ministerie deze vragen tijdig voor de volgende regiezitting schriftelijk te beantwoorden. Het gaat hierbij ondermeer om de vraag wie tijdens de rechtszaak gehoord zullen worden.

Rechtshulpverzoek

Het openbaar ministerie heeft de rechtbank vooralsnog geen onderzoekswensen kenbaar gemaakt. Wil stuurt het openbaar ministerie een rechtshulpverzoek aan Duitsland, waar de neuroloog ook enkele jaren actief is geweest.

---

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top