ACTUEEL

Medewerker met open tbc in Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen onderzoekt 150 mensen op open tuberculose, nadat gebleken is dat een operatieassistente open tbc heeft. Alle patiënten en collega's waar ze mee in aanraking is geweest sinds ze ziekteverschijnselen had, worden onderzocht. Ook verdere sociale contacten van de vrouw worden geïnformeerd en onderzocht.

De vrouw kwam medio december met klachten terug van vakantie en heeft nog drie dagen gewerkt, waarna ze zich ziek meldde. In die 3 dagen heeft ze geassisteerd bij 16 operaties.

Test

Mensen die in contact zijn geweest met de vrouw, worden begin februari getest, wanneer de incubatietijd voor tuberculose is verstreken. Als uit dit onderzoek blijkt dat mensen besmet zijn, wordt het onderzoek uitgebreid naar de mensen waar zij mee in aanraking zijn geweest.

Tuberculose

Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte. De bacterie is overdraagbaar als iemand met open longtuberculose de bacterie uithoest en de ander de bacterie inademt. De kans is bij gezonde mensen uiterst gering dat de ziekte tuberculose zich ontwikkelt. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top