ACTUEEL

Tuchtcollege buigt zich over medische misser SKB

Drie chirurgen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk zijn vrijdag voor het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Zwolle verschenen. Volgens de weduwnaar van een 58-jarige vrouw hebben de chirurgen onvoldoende ondernomen om de juiste diagnose te stellen. Dat meldt De Gelderlander.

Klacht ongegrond

Volgens de advocaten van de chirurgen is er geen reden om een tuchtrechterlijke maatregel op te leggen en zij willen daarom de klacht ongegrond laten verklaren.

Onjuiste diagnose

De vrouw is in 2006 overleden aan alvleesklierkanker, terwijl de chirurgen dachten aan een ontsteking van de alvleesklier. Van januari tot en met april is de vrouw, met een korte onderbreking, opgenomen geweest in het ziekenhuis. Nadat zij was overgeplaatst naar het Medisch Centrum Twente (MST) werd pas duidelijk dat het om alvleesklierkanker ging.

Overplaatsing naar MST

Volgens de echtgenoot van de overleden vrouw is de overplaatsing in eerste instantie geweigerd. Volgens de specialisten heeft de vrouw aangegeven geen overplaatsing te willen, tenzij die noodzakelijk zou zijn. Volgens de Gelderlander heeft de overplaatsing ook langer geduurd door de MRSA-bacterie in het MST die daar destijds aanwezig was.

‘Gewerkt naar eer en geweten’

De chirurgen zijn van mening goed te hebben gehandeld. De echtgenoot omschrijven zij als ‘zeer bezorgd’. “Mede daarom hebben wij ons stinkende best voor zijn vrouw gedaan. Ondanks alle empathie van onze kant is het niet gelukt om zijn boosheid weg te nemen. Heus niet alles is perfect gegaan, maar we hebben naar eer en geweten gewerkt. We hopen dat er een dag komt dat u niet meer boos bent.”

De uitspraak volgt in augustus.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top