ACTUEEL

Willem den Hartog wordt bestuurder Aveleijn

Willem den Hartog wordt bestuurder Aveleijn

Willem den Hartog is aangetreden als voorzitter van de raad van bestuur van Aveleijn, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Borne.

Den Hartog vormt per 15 maart de nieuwe raad van bestuur samen met Annette Imhof die per 1 januari 2013 is aangetreden als lid raad van bestuur. Interim-bestuurder Wim de Bie neemt op 15 maart afscheid. Na het opstappen van Rob Kievitsbosch was De Bie in februari 2012 aangesteld om rust te creeëren bij Aveleijn.

Perikelen bij Aveleijn

In 2010 raakte de organisatie in opspraak vanwege een renteloze lening van een half miljoen euro aan toenmalig bestuurder Johan de Praet. Ook kreeg hij een prestatiebonus van 40 duizend euro bovenop zijn reguliere bezoldiging. In 2011 stapte de vrijwel volledige raad van toezicht op. Eind december ging het mis met bestuurder Rob Kievitsbos, nadat hij regiodirecteur Bert Beijen op non actief zette.

Loopbaan Den Hartog

Den Hartog werkt als directeur Innovatie bij het CBO, een adviesorganisatie die zich richt op het aantoonbaar verbeteren van de zorg met professionals, organisaties en patiënten. Daarnaast is hij toezichthouder bij het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en Warande een organisatie voor ouderenzorg in Zeist en omgeving.

Den Hartog is van origine fysiotherapeut, afgestudeerd als organisatiesocioloog en volgde masteropleidingen in Health Administration en Change Management aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht. Hij heeft bestuurlijke ervaring in de sector Verpleging en Verzorging, de gehandicaptenzorg en de ziekenhuissector.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top