ACTUEEL

Vektis blundert met Amsterdamse zorgkosten

Het informatiecentrum van de zorgverzekeraars Vektis heeft zich verrekend bij de vaststelling van de zorgkosten van de vier grote steden. Als gevolg hiervan heeft Vektis de zorgkosten per inwoner van Amsterdam ten onrechte hoger gepresenteerd dan in werkelijkheid het geval is.

De fout is volgens Vektis terug te voeren op een verkeerd inwoneraantal voor Amsterdam. Als gevolg hiervan bracht Vektis eind vorige week naar buiten dat de collectief gefinancierde zorgkosten in Amsterdam per hoofd van de bevolking met ruim 2800 euro bijna zevenhonderd euro hoger liggen dan in de andere drie grote gemeenten.

Aangepast

Vektis laat nu weten dat de collectieve zorgkosten in Amsterdam vergelijkbaar zijn met die van de andere grote steden. “Wij betreuren de fout en hebben de betreffende paragraaf in de Zorgthermometer aangepast”, laat Vektis in een reactie weten. “Op 26 februari wordt de aangepaste Zorgthermometer op de website van Vektis gepubliceerd.” De verrekening is pijnlijk, aangezien Vektis in een toelichting stelt dat de Zorgthermometer bewijst dat het mogelijk is om aan de hand van declaratiegegevens inzicht te geven in de zorgkosten op wijk en stadsniveau. Deze gegevens zijn daarmee volgens Vektis een goed vertrekpunt voor populatiegebonden bekostiging. Het kabinet is voornemens om met deze nieuwe bekostigingsvorm de zorgkosten terug te dringen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top