ACTUEEL

Schippers: fusie Diaconessenhuis en Isala nodig

De fusie van het Diaconessenhuis in Meppel met de Isala Klinieken in Zwolle is nodig om nieuwbouw van het ziekenhuis in Meppel te kunnen betalen. Dat schrijft minister Schippers van VWS aan de Tweede Kamer, meldt RTV Oost.

Volgens minister Schippers is het samengaan van de ziekenhuizen nodig om goede medische zorg in de regio te kunnen blijven garanderen. Nieuwbouw is nodig omdat het huidige gebouw van het Diaconessenhuis sterk verouderd is, aldus de omroep.

Fusieplannen

In januari 2013 werd bekend dat het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk, het Diaconessenhuis en Isala Klinieken gezamenlijk wilden fuseren. Het plan was om in het tweede kwartaal van 2013 toestemming voor de fusie te vragen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Eerder deze week maakte het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en Isala klinieken bekend dat hun geplande fusie is afgeketst. De fusiebesprekingen tussen de Isala klinieken en het Diaconessenhuis in Meppel gaan door, heeft Isala Klinieken bevestigd aan Skipr.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Van der Veen

2 maart 2013

"Het" heeft een mening over een ziekenhuisfusie, normaal heeft minister Schippers geen grotere vocabulaire dan blabla marktwerking, blabla over laten aan specialisten, Blablablabla overlaten aan de verzekeraars... en nu verdedigd ze de leegpluk van het ziekenhuis van Meppel, of denkt er iemand dat de nieuwbouw iets anders zal zijn dan een kleine polikliniek?

Terhove

4 maart 2013

Echt schandalig dat 'het' deze mening durft verkondigen. Het vind het ook goed dat er met mensenlevens wordt gespeeld. 'Het' vindt het nodig eerst een EU comissie naar Diane 35 te laten kijken en ontkent dus de feiten. Feiten waarover de fabrikant van Diane35 zegt dat het belangrijk is het 'geneesmiddel' niet altijd voor te schrijven, met name niet bij een risico op longembolie. Kunt u het nog volgen?

Ja , we hadden een uitstekende zorg, maar de partij van 'het' is flink bezig die de breekbare nek om te draaien.

Weg met de VVD en de marktwerking!

Top