ACTUEEL

IKZ moet ex-directeur 160.000 euro betalen

IKZ moet ex-directeur 160.000 euro betalen

Het Integraal Kankercentum Zuid (IKZ) in Eindhoven moet bijna 160.000 euro ontslagvergoeding betalen aan directeur Janny van den Eijnden. De kantonrechter in Den Bosch heeft dat bepaald. De vergoeding valt ruim twee keer hoger uit dan het IKZ maximaal wilde betalen.

De directeur werd ontslagen omdat ze het niet eens was met de wijze waarop een fusie met het landelijke kankercentrum (IKNL) werd doorgevoerd. Zij stond hierin niet alleen. Het personeel zegde in december het vertrouwen op in de raad van toezicht, omdat die naar hun mening de fusieplannen met het landelijk kankercentrum (IKNL) veel te gehaast wil doorvoeren. Het ontbreken van draagvlak was een van de redenen dat de raad van toezicht vervolgens de intentieverklaring voor de fusie niet ondertekende.

De rechter oordeelt dat de verstoorde arbeidsrelatie niet de schuld van één partij is, maar zegt dat het risico wel voor de werkgever is.

Gouden handdruk

De rechter zegt dat hij niet is gebonden aan de nieuwe wet die bepaalt dat topmensen in de publieke sector maximaal een gouden handdruk van 75.000 euro mogen krijgen. De rechter noemt 75.000 euro in dit geval 'niet billijk'. De nieuwe wet is echter wel een factor van belang en heeft meegespeeld bij het bepalen van de hoogte van de vergoeding, aldus de uitspraak. (ANP / Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Swart

24 maart 2013

daar gaat weer een deel van het geld dat bestemt is voor de zorg,
door al die zaken verdwijnt het zorg geld

Top