ACTUEEL

LLZ en RdGG sturen patiënten wel naar Haga

De Reinier de Graaf Groep (RdGG) in Delft en het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) in Zoetermeer blijven hartpatiënten doorsturen naar het hartcentrum van het HagaZiekenhuis. De beide ziekenhuizen zien geen reden om naar aanleiding van de ophef over de afdeling cardiochirurgie van het Haga te stoppen met het doorsturen van patiënten.

Het Zoetermeerse Langeland Ziekenhuis meldde maandagmiddag dat ze wel gewoon hartpatiënten blijven doorverwijzen naar het HagaZiekenhuis. "Tenzij de patiënt dat zelf niet wil. Dan verwijzen we door naar het LUMC in Leiden of naar het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein", aldus een woordvoerster.

Goed opgepakt

Op de website van de RdGG meldt het ziekenhuis dat de sterftecijfers van het hartcentrum van het Haga al in december 2012 bekend waren. "Op basis van deze cijfers was er voor de cardiologen van de RdGG de afgelopen jaren geen reden hartpatiënten naar een ander centrum te verwijzen. (…) De maatregelen die nu genomen zijn door de raad van bestuur van het Haga ziekenhuis geven het vertrouwen dat de problemen goed zijn opgepakt." Het aantal verwijzingen vanuit Delft naar chirurgie van het Haga ligt rond de 150 tot 200 patiënten per jaar.

In november 2012 werd bekend dat de RdGG en het Haga plannen hebben voor een bestuurlijke fusie.

Gestopt

Het Medisch Centrum Haaglanden (MCH), is eind 2012 gestopt met patiënten door te verwijzen naar het Haga. "Wij hebben meerdere keren om de sterftecijfers gevraagd en toen die maar niet kwamen, besloten we te stoppen met doorverwijzen", aldus een woordvoerster van het ziekenhuis. Inmiddels heeft het MCH wel de mortaliteitscijfers, zoals die officieel heten, en worden deze bestudeerd. "We zijn in gesprek met het Haga en binnenkort beslissen we of we onze patiënten weer doorverwijzen." (Skipr/ANP)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top