ACTUEEL

Aandeelhouders Slotervaart ontslaan Erbudak

Aandeelhouders Slotervaart ontslaan Erbudak

De schorsing van Aysel Erbudak, tot voor kort bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, is omgezet in een ontslag. Het ontslag is haar woensdag aangezegd na een vergadering van de aandeelhouders, de erven van Erbudaks vorig jaar overleden zakenpartner Jan Schram. Dit hebben zowel Erbudak als een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigd.

Erbudak vindt haar ontslag "logisch" aangezien haar positie als bestuursvoorzitter op dit onhoudbaar is geworden. Zij gaat er echter vanuit dat de besluiten die de erven Schram als aandeelhouder hebben genomen ongeldig zijn. Als zij straks alle aandelen in bezit heeft, gaat er een bezem door het bestuur en de raad van commissarissen, aldus Erbudak. Of zij terug wil komen als bestuursvoorzitter weet zij nog niet. Als grootaandeelhouder staat zij boven de raad van toezicht die de raad van bestuur controleert. Zij kan daarom naar eigen zeggen geen bestuurder en grootaandeelhouder tegelijkertijd zijn en zal daarom een keus moeten maken.

Terugkeer als bestuursvoorzitter

Hiermee beroept Erbudak zich op de regels van de Zorgbrede Governance Code, hoewel het Slotervaartziekenhuis geen lid is van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) of de NVTZ en niet met de governance code heeft ingestemd. Het ziekenhuis trekt zich tot dusver weinig aan van de code, waar overigens geen sancties op staan. Zo gaat de recente aanstelling van toezichthouder Theo Dekker als tijdelijk voorzitter raad van bestuur van het ziekenhuis hier lijnrecht tegenin.

Conflict

Het conflict tussen Erbudak, die 49 procent van de aandelen in het ziekenhuis bezit, en de erven van Schram, die 51 procent van de aandelen van het ziekenhuis bezitten, is inmiddels hoog opgelopen. Erbudak beroept zich op de aanbiedingsplicht volgens welke zij het eerste recht heeft op de aandelen. Zij wil 100 procent van de aandelen ververven. Daarnaast wil Erbudak de aandelenemissie ongedaan maken. De erven hadden onlangs nieuwe aandelen uitgegeven. Hierbij was een deel van een miljoenenlening aan het Slotervaartziekenhuis omgezet in nieuwe aandelen. Hierdoor zou Erbudaks belang van 49 procent zijn verschrompeld tot minder dan een procent.

Erbudak had een kort geding aangespannen tegen de erven Schram dat dinsdag 2 april zou dienen. Vrijdag heeft ze besloten dit op te schorten, omdat de erven Schram haar de aandelen hebben aangeboden. Daarnaast is het volgens Erbudak `meer dan hoogstwaarschijnlijk` dat de emissie nietig is en teruggedraaid wordt.

7 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

2 april 2013

Aysel Erbudak( alias van Waveren) ontslagen ,dit klinkt mij als muziek in de oren!

Anoniem

3 april 2013

iendelijk krijgen we weer een goede kaptein op het schilp, die weer moet gaan puin ruimen , brandjes heeft op het verkeerde paard gegokt en onze apotheeker ook , en in nood leer je je vrienden kennen , zo zie je maar weer , met zijn grote smile op de tv samen met mevr, erbudak ooo ze was zo goed voor het ziekenhuis bla bla bla en achter je rug steekt hij een dolk in ....................... met deze vrouw moet je niet dolle vrienden , die behandel je met respect , ook jan schram had je onder je hoeden , wie weet wat je daar mee had uitgespookt , hij ging wel erg snel het hoekje om brrrrrrrrrr vies spelletje gespeeld en verloren

Anoniem

3 april 2013

mw Erbudak is een van de weinige ziekenhuisbestuurders die hart heeft voor patientenzorg . Zij staat voor een goede kwaliteit in haar ziekenhuis en staat in dat kader weleens op de teentjes van de gevestigde orde.
Binnen onze "afreken cultuur" zijn er meerdere mensen die van haar af willen. Ik hoop dat ze inderdaad schoon schip maakt en van het SLZ een toptent maakt.

m.straks

3 april 2013

Het is moeilijk om in deze discussie te achterhalen wie er nu eigenlijk gelijk heeft. Daarvoor is er teveel gebeurd en voor een buitenstaander bovendien volstrekt ontransparant. Maar wat wel opvalt is dat het woord patiënt in deze ruzie niet voorkomt. Niemand, de zorgverzekeraar, de RvT en ook mevrouw Erdubak zelf verkwist veel woorden aan het belang van de patiënt. Wat overblijft is de indruk dat het vooral macht gaat. Dat is van alle tijden. Maar het is van deze tijden dat wij vinden dat een dergelijke inzet slecht voor de zorg is. En dat spelers die daar anders over denken niet in het zorgdomein thuishoren.

Francien

6 april 2013

Er is maar 1 les te trekken uit deze affaire: Schippers moet opstappen, haar beleid van 'winst' in de zorg heeft het slechtse in alle partijen naar boven gehaald. En de patiënt...hij stierf door gebrek aan samenwerking en wetenschappelijke integriteit en echte naastenliefde in de vorm van een betrokken behandeling.

Lang zullen de erven graaien, lang zullen die graaien, lang zullen die graaien in het Slotervaart...in het Slotervaart...in het Slotervaart...Schram Schram Schram Hoer A ....pfff..melig wordt een normaal mens van al die doorzichtige machtswellust spelletjes.

En dan die managers en zorgondernemers...voor het gerecht met die lui...naar het strafhof in 070. Niks dan kapotmaken hebben ze gedaan wat eens goed was.

Roekeloze tuchtelozen met al hun VVD of D66 bla bla.

Anoniem

11 april 2013

Mensen Mensen wat maken we onze leven moeilijk oke aysel heeft geen aandelen meer en dan zijn jullie tevreden? Oke ze had wel een paar misverstandjes maar dat zit in de MENS oke en euhm ik weet niet hoor me ze wou veel voor dit ziekenhuis betekenen.

Anoniem

13 juli 2013

Ze is gewoon een vies achterbaks misselijk makend hartelize feeks. Dit is karma, goed voor haar.

Top